Kehitys-Utveckling: Maidanin aukiolta jälleenrakennukseen

Ukrainassa kulutussota jatkuu, mutta samaan aikaa maa myös korjaa sodan jälkiä ja valmistautuu tulevaan EU-jäsenyyteen. Suomi tukee urakassa.

Kuvitus: Samuli Siirala.
Kuvitus: Samuli Siirala.

Marraskuussa 2013 nuori ukrainalainen journalisti Mustafa Nayyem kutsui Facebook-ystäviään Maidanin aukiolle osoittamaan mieltä Ukrainan EU-lähentymisen puolesta.

Helmikuussa 2024 Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan tuli täyteen kaksi vuotta, ja kuluttava sota jatkuu. Samaan aikaan Ukraina käynnistää jälleenrakentamista siellä, missä se on mahdollista ja tekee uudistuksia, joita jäsenyys Euroopan unionissa edellyttää. Mustafa Nayem johtaa jälleenrakennusvirastoa.

Suomi tukee Ukrainaa, ja suomalaiset yritykset hakevat mahdollisuuksia osallistua Ukrainan jälleenrakentamiseen. Kehitys-Utvecklingin pääjuttu syventyy Ukrainan näkymiin.

Repiminen käy nopeammin kuin rakentaminen: lehden muissa jutuissa tarkastellaan, mitä kuuluu Ruandaan, jonka kansanmurhasta tulee huhtikuussa kuluneeksi 30 vuotta ja Vuoristo-Karabahiin, jossa konflikti jäätyi suunnilleen yhtä pitkäksi ajaksi.

Lue lisää