Sjöekipaget, PB 176, 00023 Statsrådet, Finland
Växel: +358 295 16001
Alla kontaktuppgifter
Lediga befattningar, 19.2.2018

Press- och kulturattaché, Stockholm

Utrikesministeriet söker en press- och kulturattaché (med titeln pressattaché) till Finlands ambassad i Stockholm för ett treårigt tjänsteförhållande från och med den 1 augusti 2018 eller enligt överenskommelse. Utnämningen kan senare förlängas med högst två år.

Arbetsuppgifter

Som press- och kulturattaché är dina huvudsakliga uppgiftsområden kommunikation och arbete för Finlandsbilden, som du planerar och genomför enligt principer som du kommer överens om tillsammans med ambassadens ledning. Du leder ett team som med hjälp av kommunikation, kultur och andra metoder för att främja Finlandsbilden påverkar olika målgrupper i Sverige som är viktiga för Finland.

Du ska utveckla kulturexporten och kontaktnätverken till centrala finländska och svenska kulturinstitutioner och aktörer. Du deltar i Team Finland-verksamheten och arbetar i nära samarbete med den handelsfrämjande organisationen Business Finland, andra aktörer inom handel och ekonomi samt Finlandsinstitutet i Stockholm.

Du upprätthåller kontakten till svenska medier och utländska korrespondenter som arbetar i Stockholm. Till vissa delar kommer du också att delta i ambassadens rapportering.

När du blivit vald till tjänsten arbetar du först en månad vid utrikesministeriets kommunikationsavdelning varefter du flyttar över till Stockholm från och med den 1 september 2018.

Kvalifikationer

Som press- och kulturattaché behöver du mångsidig erfarenhet av området och en högre högskoleexamen eller, i andra hand, på annat sätt inhämtad yrkeskunskap inom kommunikation och Finlandsfrämjande. För att kunna väljas till tjänsten måste du vara finsk medborgare.

Vi förväntar oss att du har mångsidiga kunskaper om det finländska och det svenska samhället, om media och kultur. Du måste ha förmåga att skapa nya koncept och utveckla moderna sätt att nå rätt målgrupp. Du kommer att arbeta som inspirerande teamledare och arrangör för olika evenemang. Vi ser det som meriterande om du har kännedom om statsförvaltningen, särskilt om du har erfarenhet av att agera i gränsområdet mellan medie- och kulturområdet och statsförvaltningen.

Du måste kunna orientera dig i de mångsidiga samarbetsnätverken länderna emellan. I arbetet behöver du också god samarbets- och organisationsförmåga, stresstålighet, förmåga att analysera och sammanfatta olika ämnen både muntligt och skriftligt samt förmåga att uppträda inför publik. En förutsättning är att du har utmärkta kunskaper i både finska och svenska och goda kunskaper i engelska.

Lön        

Tjänsten ingår i lönegrupp II (4 904,77 euro/mån.). Utöver lönen betalas utrikesrepresentationens föreskrivna ersättningar.

Ytterligare information

Ytterligare upplysningar om tjänsten ger biträdande avdelningschef Johanna Kotkajärvi vid utrikesministeriets kommunikationsavdelning, tfn 0295 351 351, minister Mikael Antell, vid ambassaden i Stockholm, tfn +46 867 667 25, och Niina Hyrsky, press- och kulturråd, tfn +46 (0)708 439 997.

Om den sökande som föreslås för tjänsten görs, med hens samtycke, en säkerhetsutredning (säkerhetsutredningslagen 726/2014). Närmare information om säkerhetsutredningsförfarandet och rättigheterna för den som utredningen gäller finns på www.supo.fi.

Tjänsten kan inledas med en prövotid.

Sök tjänsten elektroniskt

Tjänsten söks elektroniskt på webbplatsen valtiolle.fi/lediga arbetsplatser. Befattningens ID-nummer är 24-19-2018.

Sök senast 6.3.2018 kl. 16.15.

Uppdaterat 21.2.2018

Takaisin ylös